Domov
MAKEDONIJAFONTAINEBLEAUBRAČ – FILMSKI FESTIVALMONTE ROSA – LEDENIŠKI TEČAJKOLESARJENJEKOGEL – ZUPANOVA SMER

MAKEDONIJA

Objavljeno v Blog - Utrinki dne 7.4.2013

V Francijo sem dobil od Constructe nenavadno povabilo za Makedonijo. Na novo zgrajeni jez Sveta Petka naj bi šli postavljat viseča gradbena odra in sanirat celotni vodni stranski del jezu. Ta naj bi na nekaterih mestih, po domače povedano, prepuščal vodo.

V nedeljo sem prispel iz Francije, v torek pa smo že nalagali naša viseča odra na kamion, ki je bil namenjen v Makedonijo. V četrtek zgodaj zjutraj smo se  tudi Matjaž, Luka, Bojan in jaz odpravili proti Skopju. Pozno popoldne smo si s Hinetom ogledali jez. Zvečer pa smo predebatirali, kako bomo naslednji dan zadevo izpeljali. Zgodnja ura, organiziranost in usposobljenost so nam pomagale, da smo v enem dnevu uspešno postavili tri viseča odra, brez večjih zapletov, na pozicijo. Na koncu smo si močno oddahnili.

Naslednji dan pa je prišel na vrsto drugi del plana. S seboj smo namreč vzeli vso potrebno plezalno opremo za balvansko plezanje. Blazinice na prstih se še niso spočile od Fonta, ko smo se že peljali proti mestu Prilep, novemu balvanskemu središču v Evropi. V samem Prilepu nas je sprejel gospod Hristo. Osebno nam je razkazal balvansko področje, ki je zares ogromno in lepo. Zvečer pa je stekla beseda tudi o Kirgiziji, Khan Tengriju, ki smo ga osvojili kar trije iz naše druščine v različnih časovnih obdobjih.

Po prespani noči in pleskavici za zajtrk smo se odpravili plezat. Sneg pod balvani nas ni prav nič oviral, saj je sijalo sonce in tudi v senci je bilo prijetnih pet stopinj Celzija. Čudovito vreme, ostra skala, veliko preplezanih problemov, nekaj novih pa seveda veliko smeha – vse to so bile glavne značilnosti tistega dneva. Tudi naslednji dan smo želeli plezati, vendar je ostalo le pri željah. Zjutraj je namreč močno snežilo, in tudi napoved ni bila spodbudna. Tako smo zjutraj samo na hitro obiskali tržnico. To je bilo tudi posebno doživetje – kaj vse se še da prodati oziroma česa se na tržnici ne da dobiti. Dopoldne pa smo se poslovili od Hrista in jo polni vtisov parih dni v Makedoniji ucvrli v zasneženo domovino.

Končno je napočil čas za kratek počitek. Kot vse kaže, prihaja zelo naporna delovna sezona.

Naš zadnji projekt

PREGLOV TRG 10

Prvič v zgodovini podjetja se mi je zgodilo, da smo pogodbo za sanacijo objekta