Domov
MAKEDONIJAFONTAINEBLEAUBRAČ – FILMSKI FESTIVALMONTE ROSA – LEDENIŠKI TEČAJKOLESARJENJEKOGEL – ZUPANOVA SMER

MONTE ROSA – LEDENIŠKI TEČAJ

Objavljeno v Blog - Utrinki dne 30.6.2012

Podaljšani vikend sem izkoristil za društveno ledeniško turo v pogorje Monte Rosa. V petek ponoči smo krenili na pot, že kar tradicionalno z avtobusom, v soboto zjutraj pa smo prispeli v vasico Alagna Valsesa. Naprej smo se odpravili z žičnico, in sicer do vznožja ledenika Garslet. Od tam pa peš do koče, imenovane Rifugio Gnifetti, na višini 3647 metrov.

Naslednji dan smo se nekateri podali na Liskamm, po izredno lepem in ostrem grebenu. Za kosilo sva z bratom Mihom skočila še na Vincenc Piramide in z njegovega vrha odsmučala nazaj do koče. Tretji dan smo izvedli tečaj o ledeniški tehniki in reševanju iz ledeniške razpoke za vse tečajnike, pa tudi vsi ostali smo malo ponovili. Zaradi časa, ki nam je še ostal do odhoda žičnice, smo si privoščili nekaj močnejšega, tudi liter na račun koče. Oskrbniki so bili zelo zadovoljni  kaj ne bi bili mi pa prav tako. Odhod v dolino, obvezno pivo in nato veselo s tisoč vici na avtobus proti Sloveniji.

Krasno vreme, lahko in srednje težko dostopni štiritisočaki, odlična Matevževa organizacija, super ekipa … Še bomo šli, ampak kam drugam, seveda pa ne ravno vsak dan!

Naš zadnji projekt

PREGLOV TRG 10

Prvič v zgodovini podjetja se mi je zgodilo, da smo pogodbo za sanacijo objekta